Workshops voor Stichting Leergeld Liemers

Stichting Leergeld Liemers

Stichting Leergeld Liemers

Leergeld Liemers

Workshops Interculturele Communicatie 2016:

Op 8 november en 6 december 2016 gaf ik 2 Workshops over training Interculturele communicatie aan het voltallige team vrijwilligers van Stichting Leergeld Liemers. 

“8 november; Vanmiddag eerste deel van de workshop interculturele communicatie aan de vrijwilligers van de Stichting Leergeld Liemers mogen geven en het was een waar genoegen. Ik trof een enthousiast en betrokken team van vrijwilligers aan! Ik zie uit naar deel 2 op 6 december! Locatie bij Caleidoz Welzijn in Zevenaar.”
(Gidie Ritzerveld)

 
Paulus Jansen, Bestuurslid van Leergeld Liemers – januari 2017:
“Op 8 november en 6 december 2016 verzorgde Gidie Ritzerveld een training Interculturele communicatie voor het voltallige team van ruim 20 vrijwilligers van Stichting Leergeld de Liemers. De vraag hiernaar kwam voort uit de vrijwilligers zelf. Het aantal huisbezoeken bij statushouders is in de afgelopen twee jaar sterk toegenomen. Hierbij werden zij regelmatig geconfronteerd met andere/nieuwe gebruiken, vormen van communicatie en normen en waarden. Niet altijd wetende hoe daarop te reageren ontstond er bij de meesten de dringende vraag om antwoorden.  In de voorbesprekingen met Gidie, die al eerder cursussen had verzorgd voor vrijwilligers van Stichtingen Leergeld, kwam naar voren dat in eerste instantie aandacht voor en het zich bewust zijn van de eigen vormen van communiceren een belangrijke voorwaarde is alvorens te gaan kijken naar die van anderen. Om die reden bestond de eerste training vooral uit het samen doorlopen van de basale aspecten van communicatie. Enkelen hadden een dergelijke training drie jaar geleden al een keer doorlopen. Hoewel de uitgangspunten bij hen wel bekend waren, bleek uit de enthousiaste deelname aan de oefening dat ook zij weer nieuwe inzichten hadden opgedaan. De deelnemers kregen de gehele sessie voldoende ruimte om eigen ervaringen en idee├źn wederzijds uit te wisselen… Lees gehele reactie

 

Naar overzicht alle projecten.