Overzicht alle projecten

Overzicht projecten van Ritzerveld management en coaching;

NIEUW! Werkmakers

NIEUW! SoulFood4You

Schuldhulpmaatje Zutphen

Jobhulpmaatje Zutphen

Stichting Leergeld Zutphen

Stichting Leergeld Liemers

Voedsel voor de Ziel

Conferentie “Spiegels”

Workshop Positionering Geestelijk Verzorger / Theoloog

Bedrijfsmaatje 

“Schulhulpmaatje” Zinvol Werk?

Werkgroep Kerk en Vluchteling

 

Ritzerveld Management en Coaching voert onder andere de volgende conferenties en workshops uit; 


Gastlessen Financiële problemen/stress als belemmering bij re-integratie.
12-01-2018; Deze week 2 gastlessen mogen geven aan 3e jaars studenten HR aan de Saxion Hogeschool in Deventer over: Financiële problemen/stress als belemmering bij re-integratie. Beide lessen werden enthousiast ontvangen. Smaakt naar meer!


Gastles ondernemen.
20 november 2017 verzorgde ik op verzoek van Hogeschool Windesheim een gastles met als thema “ondernemen”, aan 3e jaars studenten Theologie met studierichting Godsdienstleraar en Pastoraal Werk. 


2e expertmeeting over het Vluchtelingen/Migratie Vraagstuk.
Vrijdag 17 november 2017 2e expertmeeting bij het Wetenschappelijk Instituut van het CDA, over het Vluchtelingen/Migratie Vraagstuk (samen met Frank Ubachs van The Connection Room) mogen verzorgen. Erg enthousiaste deelnemers: Pieter Jan Dijkman (directeur van het WI van het CDA), Marieke Mol (Ministerie van Buitenlandse Zaken), Femmy Bakker de Jong (ICCO), Ad Coren (Maritiem onderzoeker in West Afrika)) en Hege Knaven – van Dijke (Internationaal secretaris CDA) met als resultaat mooie en verrassen eerste contouren van 4 mogelijke scenario’s. Onze aanpak werd als goed – en vernieuwend beoordeeld. In januari volgt de 3e expertmeeting met de nadere concretisering!


“Wat Bezielt Je” – Inspiratiedag PKN Zutphen
Op 10 juni 2017 een mooie inspirerende en concrete inspiratie dag van de PKN Zutphen met als Thema: “Wat Bezielt Je” mogen begeleiden. Was een genot om te mogen doen!


Expertmeeting over het Vluchtelingenvraagstuk
Op 2 juni 2017 werd een succesvolle eerste expertmeeting over het Vluchtelingenvraagstuk uitgevoerd bij het Wetenschappelijk Instituut van het CDA met deelnemers o.a. uit: de landelijke politiek, academici en uit de wereld van ontwikkelingssamenwerking. De gehanteerde scenario methodiek bracht nieuwe inzichten en schetste de contouren van mogelijk scenario’s, zeer tot tevredenheid van de deelnemers!


Workshop Positionering als Geestelijk Verzorger/Theoloog:
Op 7 maart 2017 weer een gastcollege Positionering aan Master studenten Geestelijke Verzorging aan de Rijksuniversiteit Groningen mogen geven. Mooi als men dan aangeeft het zeer inspirerend te hebben gevonden. Lees meer…


Voedsel voor de Ziel
Wilt u anderen ontmoeten en op speelse wijze praten over levensvragen en zingeving? Onder het genot van een eenvoudige maar (h)eerlijke maaltijd ontmoeten we elkaar en delen op lichtvoetige wijze betekenisvolle ervaringen.
Wanneer: Woensdag 25 januari 2017 18:00 uur – 20:30 uur. 

Waar: Genietcafé Zutphen – Oude Bornhof 55-57
 Zutphen

Lees meer…


Stichting Leergeld Liemers:
Op 8 november en 6 december 2016 gaf ik 2 Workshops over training Interculturele communicatie aan het voltallige team vrijwilligers van Stichting Leergeld Liemers. Lees meer…


Voedsel voor de Ziel
Wilt u anderen ontmoeten en op speelse wijze praten over levensvragen en zingeving? Onder het genot van een eenvoudige maar (h)eerlijke maaltijd ontmoeten we elkaar en delen op lichtvoetige wijze betekenisvolle ervaringen.
Wanneer: Donderdag 24 november 2016 18:00 uur – 20:30 uur. 

Waar: Genietcafé Zutphen – Oude Bornhof 55-57
 Zutphen
Lees meer…


Conferentie – Parade op het kroondomein van zin en levenskunst
Hoe kunnen wij, geestelijk verzorgers het domein van de levensvragen beter beheren? En wordt het niet tijd dat we laten zien wie we zijn, wij hoeders van het domein van de ziel? De mensen smachten naar erkenning van hun dromen en idealen. Ze zoeken naar een taal om zich volledig uit te drukken. Wij hebben zoveel te bieden. Laten we daar blij over zijn en dat tonen in deze Parade.

Deelnemers aan de Parade op het Kroondomein (waaronder Gidie Ritzerveld en Madelinde Krantz) klik hier.
conferentie-parade-zwolle-ritzerveld
Wanneer: Vrijdag 30 september 2016
Waar: Zwolle
Kosten: €95,- studenten €35,-
Aanmelden:


Studiedag Geestelijke Verzorging Extramuraal
Boeiende en inspirerende studiedag aan de PTHU in Groningen.
Geestelijke Verzorging Extramuraal met een bijdrage van Madelinde Krantz en Gidie Ritzerveld over Voorbij de Onteigening en nieuwe werkvelden;

Geestelijke-Verzorging-Extramuraal


Voedsel voor de Ziel
Wilt u anderen ontmoeten en op speelse wijze praten over levensvragen en zingeving? Onder het genot van een eenvoudige maar (h)eerlijke maaltijd ontmoeten we elkaar en delen op lichtvoetige wijze betekenisvolle ervaringen.
Wanneer: 28 september 2016, 18:00 uur – 20:30 uur

Waar: Genietcafé Zutphen – Oude Bornhof 55-57
 Zutphen
Lees meer…


Eerste Voedsel voor de Ziel
De eerste Voedsel voor de Ziel in de Eekschuur in Warnsveld.
Wilt u anderen ontmoeten en op speelse wijze praten over levensvragen en zingeving? Onder het genot van een eenvoudige maar (h)eerlijke maaltijd ontmoeten we elkaar en delen op lichtvoetige wijze betekenisvolle ervaringen.
Wanneer: 1 juni 2016, 18:00 uur – 20:30 uur

Waar: de Eekschuur in
 Warnsveld.
Lees meer…


Gastcollege/workshop ‘Positionering, waarom zou ik?’
Op 22 maart 2016 gaf ik een interactief gastcollege/workshop voor master studenten Geestelijke Verzorging aan de Rijksuniversiteit van Groningen met als titel: Positionering, waarom zou ik? 
Wanneer: Dinsdag 22 maart 2016.
Waar: Rijksuniversiteit van Groningen


Een studiedag voor geestelijk zorgverleners van alle mogelijke soorten en maten
Een initiatief van ‘Voorbij de Onteigening.’ Gidie Ritzerveld, vrijgevestigd theoloog, manager en coach vertelt.
Gidie Ritzerveld, Ondernemen in zingeving; Hij merkt vanuit zijn eigen praktijk dat het bedrijfsleven steeds meer oog begint te krijgen voor ‘zin in werk’. En ziet een verschuiving van steeds minder overheid naar steeds meer burgerparticipatie en burgerinitiatieven in de vorm van innovatieplatforms en nieuwe samenwerkingsvormen. Op welke wijze kan ondernemerschap van betekenis zijn in de (her)positionering van zingeving in relatie tot al deze ontwikkelingen. 
Wanneer: Vrijdag 19 februari 2016 van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Waar: Eemlandhoeve Bunschoten-Spakenburg
Klik hier voor het volledige programma.


Workshop “Schulhulpmaatje” Zinvol Werk?
Routekaarten op zin en levensvragen voor werkers op polikliniek en eerste lijn: 
Het Centrum voor Ontmoeting in Levensvragen, het Expertisecentrum Geestelijke Verzorging en Pastoraat van het Radboudumc, het kenniscentrum Vilans, welzijnsorganisatie Wijz organiseren de werkconferentie ‘Routekaarten op zin en levensvragen voor werkers op polikliniek en eerste lijn’.
Ritzerveld Management verzorgt binnen dat programma de workshop: “Schulhulpmaatje” Zinvol Werk?
Wanneer: Woensdag 2 december 2015 van 13.00 tot 20.00 uur
Waar: Wijkcentrum De Schalmei, Symfoniestraat 204, 6544 TN Nijmegen
Tel.nr.: 024-377 2460


Stichting Leergeld Zutphen:
Uitvoering geven aan 7 workshops voor de medewerkers en coördinator van de Stichting Leergeld Zutphen in de maanden oktober/november 2015. Van de huidige situatie naar de gewenste situatie. Lees meer…


Conferentie “Spiegels”:
Op 10 april 2015 organiseerde de beweging ‘Voorbij de Onteigening’ een conferentie onder de titel Spiegels voor Geestelijk Verzorgers. Een opdrachtgever, een directeur, een onderwijsman, zij hielden ons als geestelijk verzorgers een spiegel voor.
Lees meer…


Workshop Positionering als Geestelijk Verzorger/Theoloog:
Op 31 maart 2015 gaf ik een workshop aan studenten van de Rijks Universiteit Groningen (RUG) met als titel: Workshop Positionering als Geestelijk Verzorger/Theoloog! Positionering als noodzakelijk kwaad of inhoudelijk uitdaging? Lees meer…


 

Ritzerveld management en coaching ontwikkelt en verzorgd
scholing & trainingsmodules aan o.a. vrijwilligers van;


“Bedrijfsmaatjes”

Dit wordt in samenwerking met De Budgetteer en DPO2 uitgevoerd.
“Op dinsdag 28 oktober 2014 was het dan zover. De eerste workshop Bedrijfsmaatjes aan de vrijwilligers van Schuldhulpmaatje Zutphen (SHM Zutphen). Een pilot die uit moest gaan wijzen of onze insteek ook succesvol kon worden voor het scholen van meerdere vrijwilligers die als Schuldhulpmaatje actief zijn.
Zoals eerder te lezen was in onze nieuwsbrief heeft dpo2 Talent + Organisatie een workshop ontwikkeld om de vrijwilligers van SHM Zutphen te trainen om bedrijfsmaatjes te worden. Steeds meer bedrijven krijgen te maken met…” Lees meer…

Zie ook www.kuversupport.nl

Training Bedrijfsmaatjes.
Op 5 en 12 februari wordt de training Bedrijfsmaatjes gegeven aan 10 maatjes en 1 coördinator. Daarvan zijn 10 maatjes afkomstig van SHM Bronckhorst en de 2e coördinator van SHM Oost Gelre en Berkelland.“Jobhulpmaatje”

Vanaf 1 april 2017 is Jobhulpmaatje Zutphen de samenwerking aangegaan met het Plein in Zutphen waarbij vanuit het Plein 20 werkzoekenden dit jaar aan een Jobhulpmaatje zullen worden gekoppeld. Dit jaar wordt de scholing en training van nieuwe Jobhulpmaatjes door 2 van onze eigen maatjes uitgevoerd (train de trainer opzet), waarbij ook aandacht wordt besteed aan het werken met de Mobility Mentoring methodiek. Lees meer…

Zie ook www.schuldhulpmaatjezutphen.nl


 


Deel via onderstaand formulier uw ervaring met Ritzerveld management en coaching.

Alvast bedankt!

Privacy Policy

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Onderwerp

Uw Reactie