Conferentie “Spiegels” voor Geestelijk Verzorgers

 

Conferentie “Spiegels” voor Geestelijk Verzorgers op 10 april 2015:

 

Op 10 april organiseerde de beweging Voorbij de Onteigening een conferentie onder de titel Spiegels. Een opdrachtgever, een directeur, een onderwijsman, zij hielden ons als geestelijk verzorgers een spiegel voor. Ze lieten horen wat ze van ons verwachtten, wat wij hun te bieden zouden kunnen hebben en ook waarin we hen hadden teleurgesteld.
Vervolgens werd er in twee groepen onder leiding van Gidie Ritzerveld en Madelinde Kranz gereageerd op het beeld dat ons werd voorgehouden, zodat wij konden leren om ons beter te presenteren. De trits van spiegel, reflectie en een reactie/pitch was de rode draad door het programma.
 Deze conferentie was een vervolg op de grote conferentie van april 2014 in Zwolle en de opmaat voor een tweede grote conferentie in april 2016. De uitvaartorganisatie Monuta Dieren bood ons gastvrijheid op haar locatie in Dieren. Renske Oldenboom was de dagvoorzitter.
De ochtendsessie waarin ons door 4 sprekers een Spiegel werd voorgehouden over de wijze waarop van buitenaf naar de Geestelijk Verzorger wordt gekeken werd als leerzaam, inspirerend maar ook als confronterend ervaren.
Tijdens de middagsessie werd in twee groepen gereflecteerd op de bijdragen van de sprekers uit ochtendsessie waarbij de ene groep als concrete resultaat een korte presentatie (pitch) van een drietal deelnemers liet zien en de andere groep constructief aan de slag was gegaan met aanbevelingen gericht op een dilemma dat door een van de sprekers in de ochtendsessie was aangegeven.

Tijdens de afsluitende borrel varieerden de reacties van de deelnemers van:

        • “Jullie zitten met de beweging Voorbij de Onteigening op het juiste spoor voor de beroepsgroep Geestelijk Verzorgers.”
        • “Als beginnend Geestelijk Verzorger is deze beweging en deze thema’s exact hetgeen waar ik naar op zoek ben.”

Zie ook: www.voorbijdeonteigening.nl

Reactie op Twitter over conferentie “Spiegels”:

logo-twitter-ritzerveld-management-zutphen

Vroedman:
“Conferentie met @GidieRitzerveld: #theoloog die kan #zenden én #ontvangen creëert functionaliteit in seculiere wereld”

 

 

 
Naar overzicht alle projecten.